21 Ocak 2012 Cumartesi

Saldırı Altında Bilim Adamları Belgeseli


Saldırı Altındaki Bilim adamları - Paranın Manyetik Alanında Genetik Mühendisliği Belgeseli

17 Nisan 2011 Pazar  Muhabir: Ethan A. Huff (NaturalNews)

Çeviri: E.S. Özcan

Yeni bir belgeselle, GDO ile ilgili gerçeği açığa çıkaran bilim adamlarına karşı, biyoteknoloji şirketleri tarafından finanse edilen savaş inceleniyor.

Biyoteknoloji endüstrisi, genetiği değiştirilmiş organizmaların (GDO); güvenli, dünyanın gıda sorunlarına pratik bir çözüm olduğunu iddia ederek ortaya koyduğu büyük aldatma maskaralığını saklamak için, bilim topluluğundan birçoğunu susturmak ve hayatını yok etmek durumunda. Çarpıcı yeni belgeselde (Saldırı Altındaki Bilim adamları - Paranın Manyetik Alanında Genetik Mühendisliği), Alman yönetmen Bertram Verhaag, biyoteknoloji endüstrisinin ağır yumruğunun, gerçek ve meşru bilimi ortadan kaldırarak, "bilim"i kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmesini ve dolandırıcılık biçiminde tezâhür eden genetik mühendisliğini araştırıyor.

Filmde Verhaag, endüstri içindeki çeşitli sanayi uzmanlarıyla, konuşmakta. Bunların içinde özellikle iki bilim adamının, GDO araştırmları sonucunda hayatları harap olmuştur. Arpad Pusztai ve Ignacio Chapela, akıntıya karşı giderek, GDO hakkında Monsanto severler tarafından dağıtılan "bilim"i sorguladılar ve gerçeği keşfetmek için çalıştılar. Bu süreç içinde, her ikisi de biyoteknoloji endüstrisi tarafından tehdit edildiler ve kariyerleri ellerinden alındı.

"Bilim adamlarına saldırı, biyoteknoloji endüstrisi tarafından çok iyi bir şekilde yapılandırılmış," diyor filmde bir bilim adamı. "Sistematiktir, dünya çapındadır; çok koordineli bir şekilde yapılmaktadır. Esasen bu, yaptıkları işin bir parçasıdır."

Görüşülen bilim adamlarına göre, GDO'larla ilgili yayımlanan araştırmaların yaklaşık yüzde 95’i biyoteknoloji endüstrisi için yapılmış ve onlar tarafından finanse edilmiştir. Bu, konuyla ilgili mevcut araştırmanın sadece yüzde beşinin, dürüst ve tarafsız bir yaklaşım sahibi olması daha muhtemel olan bağımsız araştırma şirketleri tarafından yapıldığı anlamına gelmektedir.

"Sabahları hiç kimse 'genetik bir gıda satınalmaya gitmek istiyorum' diyerek kalkmaz. Bu ürünler, hiçbir yarar, besin, lezzet ve sunmaz; aksine, sadece riskleri barındırır", diyor başka bir uzman. “Onlar (biyoteknoloji şirketleri), insanların bunun bilgisine sahip olmasını ve seçim konusu hâline getirmesini istemezler. Dolayısıyla,  bu sadece bilim hakkında bir hikâye değildir. Aynı zamanda bilgi, demokrasi ve seçme özgürlüğünün de hikâyesidir.”

Filmin resmi web sitesini ziyaret ederek Saldırı Altındaki Bilim adamları - Paranın Manyetik Alanında Genetik Mühendisliği film fragmanını izleyebilirsiniz [İngilizce]:
 http://www.scientistsunderattack.com/

Kaynak: http://www.naturalnews.com/032110_scientists_GMOs.html#ixzz1jI4ODZKK

Hiç yorum yok: